Anderen over Path Coaching

“Waar ik bij andere professionals snel afhaakte, motiveerde Annette mij om door te zetten.”

Ik kwam bij Annette na een verwijzing van een bekende. Ergens was ik wat huiverig omdat ik al eerder gezocht had naar professionals die mij konden helpen bij mijn problemen. Maar na de goede gesprekken met Annette merkte ik aan mezelf dat – waar ik bij andere professionals de schijn ging ophouden om er maar zo snel mogelijk van af te zijn – ik open en eerlijk kon zijn en dat heeft ervoor gezorgd dat ik gemotiveerd het traject doorgezet heb.

Op een creatieve, persoonlijke en open manier heeft ze mij leren inzien hoe bepaalde gedachtes, invloed hadden op hoe ik me voel, waardoor ik ernaar ging functioneren. Ze heeft mij leren inzien dat mijn gedachtegang, die ik zelf bestempelde als negatief en teveel, ergens vandaan kwam waardoor ik mezelf beter ben leren begrijpen en van daar uit het anders kon gaan doen.
De omgeving waarin de gesprekken plaatsvonden maakt het al heel prettig om er te komen.

Ik ben Annette dankbaar voor al haar hulp, op een heel toegankelijke, creatieve manier. Ik zou het iedereen aanraden om een traject bij Annette te volgen!

Iris, juni 2022

Een tekening liegt niet...

D.m.v. een tekening die ik in de eerste sessie bij Annette maakte, is mij direct in het begin heel veel duidelijk geworden over hoe ik op dat moment in het leven stond en hoe ik over mijzelf dacht. In het begin wilde ik het wegwuiven maar….een tekening liegt niet.. Het was dus meteen duidelijk waar ik aan moest werken tijdens de vervolg sessies. Nog steeds denk ik heel vaak aan wat ik tekende en waar die tekening voor stond; het is een soort waardevol ijkpunt geworden. Wat ik verder heb geleerd is dat, hoewel ik het liefste had dat andere mensen mij vooruithielpen en inspireerden om beter te functioneren, ik alleen daadwerkelijk vooruitkom als ik zelf stappen neem en zelf dingen aanpak. Ik leerde dat heel goed naar mijzelf kijken en tijd in mijzelf investeren voor mij uiteindelijk de enige manier is om echt verder te komen en mijn problemen aan te pakken (ook al vind ik dat erg lastig; ik hou me graag meer bezig met anderen😊). Annette heeft mij hierbij op een hele prettige manier begeleid en gecoacht. Ik ben heel blij dat ik de sessies bij Annette heb gedaan.

Anoniem, juni 2021

Eigenlijk geloof ik er helemaal niet in dat je mensen aantrekt op basis van reviews…

Dat neemt niet weg, dat ik je als een zeer warm, hartelijk en ongecompliceerd persoon heb ervaren, zonder oordelen en ik me bij jou heel veilig heb gevoeld. Het strekt je tot eer, dat ik bij jou mijn meest traumatische ervaring heb kunnen herbeleven en verwerken. En dank je wel voor wie je bent. Want daar draait het feitelijk alleen om: de relatie met de persoon achter de therapeut. Dat klikt of niet.”

Anoniem. juni 2019

Echt de moeite waard

Van de week een inspirerend coachings gesprek gehad bij Annette Schutte van Path Coaching. Annette is een ervaren professionele coach. Zij stelde inzichtgevende vragen die mij absoluut duidelijkheid geven over wat nu belangrijk is in mijn werk. Aan de ene kant wordt zichtbaar welke stappen ik kan zetten en aan de andere kant wordt mijn weerstand duidelijk. Echt de moeite waard om door haar begeleid te worden.’

Marja. 30 maart 2019

Verbaasd over de waarheid

‘Ik kwam bij een tekentherapiegroep van Annette terecht via een vriendin van mij. Ondertussen zijn we als groepje van vier alweer een paar jaar verder. Zo om de maand komen we bij elkaar en ik zie er altijd naar uit. Annette biedt steeds nieuwe thema’s aan, die we in een aantal tekensessies uitwerken. En iedere keer ben ik weer verbaasd over de ‘waarheid’ die er onbewust schuilt in mijn tekeningen en hoe doeltreffend deze manier van werken voor mij is: het verschaft echt inzichten.Fijn ook om elkaars tekeningen te duiden en e.e.a. met elkaar te delen. Tel daarbij de fijne werkruimte, de prettige persoonlijkheid van Annette en haar professionaliteit bij op, dan kom je zeker op een aanbeveling uit!’

Johanneke.16 april 2019

Mij werd duidelijk welke zaken voor mij essentieel waren

‘Begin januari 2019 ontmoette ik Annette Schutte op een netwerkmeeting. Daar vertelde ze mij dat ze vrouwen bijstond in het zogenaamde empty-nest syndroom.Daar ik zelf op de rand stond van mijn pensionering van mijn leven als tandarts-eigenaar van een middelgrote praktijk zag ik ook heel erg op tegen het plotseling niet meer werkzaam zijn. Mijn eigen empty-nest. Ik heb haar gevraagd of zij met haar kennis mij wat tips wilde geven.Ik ben toen half januari bij haar geweest en ze heeft me toen een aantal vragen gesteld over wat voor mij belangrijk was als ik met mijn werk zou stoppen.We hebben toen samen een opstelling gemaakt waarbij ze blokken in verschillende kleuren en maten gebruikte. Door middel van stickers kon ik deze benoemen. Waarbij ik mezelf, mijn familie, mijn toenmalige vriendin, mijn gezondheid en andere zaken kon aangeven.

Door deze blokken te stapelen en te verplaatsen werd mij duidelijk welke zaken voor mij essentieel waren en waar er werk aan de winkel was om omstandigheden in mijn leven zo te veranderen dat mijn blokkenopstelling bleef staan terwijl er toch pijlers konden worden weggenomen zonder dat de toren omviel.Voor mij was dat voldoende om in te zien waar mijn zwakke punten zaten en waar ik mee aan de slag moest gaan.Inmiddels gepensioneerd, het werk is weggevallen, de vriendin heeft besloten te vertrekken, mijn gezondheid is naar gekeken, de dagen vullen zich inmiddels met andere zaken, ben ik nu in staat om mijn leven een andere wending te geven.

Het inzicht met het spel van de opstelling met de blokken is voor mij voldoende geweest om daar gebruik van te maken in deze invulling. Annette heeft aangeboden om, als er weer onduidelijkheden gaan ontstaan ze me graag weer wil bijstaan om deze met haar te bespreken.’

Frank. 4 april 2019

^